Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2017 - 2018

Čtvrtfinále, první zápasy

publikováno 03.04.2018 (aktualizováno 04.04.2018)

První čtvrtfinálové zápasy připadly na Velikonoce. Na Moravě se hrály dva zápasy, v obou zvítězily domácí týmy. V pátek si poradil Pekařov s andamanským týmem Eleven Shooters překvapivě snadno. Jen o málo víc práce měly Vikantice s jediným zástupcem Svazijska Mahambou. Také ve Východní zóně bly na programu dva zápasy. V odvetě loňského finále Nachuge oplatilo porážku Port Blair Uppers a do odvety půjde se slibným dvougólovým náskokem. V Akyabu domácí zachránili remízu proti Pobučí až gólem v nastaveném čase. Moravský mistr ale půjde do odvety v lepší pozici.

 

Baník Pekařov - Eleven Shooters 4:1 (3:1)

10. Mahawatak (Skočdorži) 1:0  
21. Urvalý 2:0  
26. Urvalý (K. Votruba) 3:0  
  26. Uchchiprasane ŽK
  37. Tirupachchundraswaram 3:1
61. Mahawatak 4:1  

Rozhodčí Pasqualini (SMR)  /1/,  579 diváků. Hráno 30. 3. v Pekařově.

Pekařov: Jančuška - Ovesný, Prášilík, Mazanyamba, K. Votruba (84. Pařízek) - Vazoň, Mahawatak (71. Horký), Martin Kaňák - Urvalý (87. Skočbaba), Skočdorži, Marek Kaňák

Shooters: Prdivadira - Mukeshwan, Utnaprasiknarane, Uchchiprasane (46. Shahasrabuddhe), Trikurwadrathi - Tirupachchundraswaram, Oody, Jajakele - Taipchung, Hathi (80. Jejego), Soswatri (61. Kali)

Před zápasem nebylo jasné, jestli se vůbec bude hrát. Ze sekretariátu FIFAC totiž neznámý pachatel odcizil všechny soupisky týmů a rozhodčí nevěděli, koho pustit do hry. Situace se však nějak vyřešila a zápas se odehrál. Za studeného počasí a na nerovném terénu pekařovského stadionu se hosté z tropických Andaman dlouho nemohli dostat do tempa a navíc brankář Prdivadira dostál koncovce svého jména, když v 10. minutě pustil lehkou střelu Mahawataka. Nadále se hrálo na polovině hostí a Jančuška v domácí brance mrzl. Za necelou půlhodinu vedli domácí o tři branky díky střelecky disponovanému Urvalému a navíc nejistý Uchchiprasane viděl žlutou kartu. Pak ale Pekařov polevil a dovolil hostím snížil. Tirupachchundraswaram překvapil zmrzlého Jančušku střelou z úctyhodné vzdálenosti a vykřesal jiskřičku naděje.

Druhá půle už byla vyrovnanější. Nejistého Uchchiprasaneho vystřídal Shahasrabuddhe a obrana Andamanců byla již daleko pevnější. Pekařovští, vědomi si svého dostatečného náskoku, se nikam nehnali, a tak se hrálo především mezi vápny. Jedinou výjimkou byla sólová akce Mahawataka, který prošel přes půl hřiště a překonal Prdivadiru. Poté hra upadla do průměru, k čemuž přispělo i několikeré střídání. Noví hráči se nedostali do patřičného tempa a dohrávalo se v poklidu. Jedině Oody vystrašil Jančušku nečekanou ranou z dobrých 30 metrů, ale těsně minul. Na druhé straně vzbudil úsměv střídající Skočbaba, který se srazil se Skočdoržim a dožadoval se u rozhodčího faulu. Obešlo se to bez žluté karty, Pasqualini jen s úsměvem pohrozil Skočbabovi a vše se vysvětlilo.

Do odvety má Pekařov vcelku slušný náskok, ale odveta v tropickém prostředí Andaman rozhodně nebude lehká. Přesto příznivcni moravského týmu věří v postup.

 

Nova Vikantice - Mahamba Stars 3:1 (2:0)  /+1/

6. Dvořáček 1:0  
  7. M. Mbweha ŽK
24. Kopřivňák 2:0  
  56. Brady 2:1
79. Petřík 3:1  

Rozhodčí Bryne (SPI)  /1/, 653 diváků. Hráno 31. 3. ve Vikanticích.

Vikantice: Přibyl - Kopřivňák, Dvořáček (87. Kundera), Petřík, Masař - Pradi (56. Patras), Vosel, Porto - Masálek, Hrozný, Kovařík (70. Puč)

Mahamba: Wagula - Dubleyt, Madla, M. Mbweha (46. Wada), Kariguri - Titlah, Siladze, Mhlamene - Brady, Nuwatsiname (76. T. Mbweha), Modloweni (82. Wadoo)

V utkání se svazijskou Mahambou byli domácí favority, ale příliš početnou diváckou obec nepřesvědčili. Dostali se sice velmi brzy do vedení, ale  produkovali i nadále pomalý fotbal se soustou nepřesností. Hosté ze Svazijska toho ale také moc nepředvedli. Hra se pohybovala často z autu do autu, chyběla nejen přesnost přihrávek, ale také lepší zpracování. Míč hráčúm odskakoval, přitom hřiště bylo připravené výborně. Z mírné převahy získali vikantičtí ještě do přestávky druhý gól po nepodařeném centru Kopřivňáka, který překvapivě zapadl do branky Waguly. Hosté pak po hrubém kiksu Masaře snížili na 2:1, čímž byl příděl gólů do přestávky vyčerpán. Ve druhé půli se hra o malinko zlepšila, ale nepřesnost v zakončení byla na obou stranách tou největší překážkou. Vikantice se v závěru dočkaly ještě třetího gólu. Dal jej opět obránce, tentokrát Petřík, od kterého se odrazil odkop Madly přímo do branky. Dva ze tří gólů tak byly víc dílem náhody, než uměním střelců. Na výsledku to ale nic nemění, do Svazijska pojedou Vikantice s náskokem dvou branek. Gól na hřišti soupeře však dává naději na postup i Svazijcům, bude to v Mahambě otevřené.

Nachuge Typhoons - Port Blair Uppers  4:2 (1:1)

  4. Hullock (Digo-digo) 0:1
34. Dorong 1:1  
  51. Netutakkaam 1:2
62. Dorong (Remaly) 2:2  
64. K. Manore (př. kop) 3:2  
77. Uppatlaney (Dorong) 4:2  
  77. Jannananah ŽK

Rozhodčí Gibson (NAU) /2/, 337 diváků. Hráno 29. 3. v Nachuge.

Nachuge: Ratnaparna - Kottamalupattna, Dorong, Remaly, S. Manore - Chauhapattandhya (70. Nandesh), Wu Hnja Ja, K. Manore - Uppatlaney, Divindaloo (74. Jaraberu), A. Manore (58. Kamdesh)

Uppers: Seru - Nakhanalsishkrmla, Shankarayanayam, Digo-digo, Trichupandraswamy - Jannananah, Brindaprndra (64. Tirakuleny), Jigme - Hullock (85. Mangotree), Netutakkaam, Swi Nya (85. Rameshaharanswar)

Domácí byli na křivém terénu po většinu utkání lepší a nebýt vždy nekoncentrovanosti v začátcích obou poločasů, mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší. Uppers však od většího přídělu zachránil výborný Seru v brance, který byl i přes čtyři inkasované branky nejlepším hráčem svého týmu. Domácí se po rychle inkasované brance z hlavičky vysokého Hullocka rychle vzpamatovali a brzy ovládli hřiště. Byli rychlejší v kombinacích a dobře napadali a vytvořili si dost šancí. Ale nejen díky zákrokům Seru, ale i kvůli zbrklosti se šlo do kabin za nerozhodného stavu. O vyrovnání se postaral sváteční střelec Dorong, když z dvaceti metrů vymetl šibenici. Guamský reprezentant byl hlavní postavou svého týmu i ve druhé půli. Nejdříve ale v negativním smyslu, když chybnou rozehrávkou vyzval Netutakkaama k brejku a útočník Uppers předvedl parádní blafák a nedl Seruovi žádnou šanci. po hodině hry Dorong svou hrubku odčinil vyrovnávacím gólem, když tentokrát překonal Ratnaparnu hlavou. O dvě minuty později dokonal obrat Kevin Manore, který z trestného kopu tečovanou střelou poslal domácí zaslouženě do vedení. A to ještě během dalších pěti minut trefil Uppatlaney dvakrát tyč. Domácí kanonýr se nakonec gólu dočkal, když využil přesný Dorongův centr. V závěru měl aktivní Dorong na kopačce hattrick, ale Seru na čáře jeho přízemní střelu konečky prstů vytěsnil. Do odvety tak jdou Uppers, kteří toho moc nepředvedli, s celkem přijatelnou ztrátou.

Akyab Sailors - SK Pobučí  2:2 (1:0)

30. Lap Top 1:0  
  72. H. Aňátko 1:1
  77. Křídlo (Hůlka) 1:2
90. So Hak Luen Pak 2:2  

Rozhodčí Chopyal (SIK) /1/, 1746 diváků. Hráno 30. 3. v Akyabu.

Akyab: Ehm Su - Myo Do (79. Lain Bam), So Hak Luen Pak, Po Srath, Su Do Kchu - Ma Do Kchan (67. Muin Khou Tha), Kyo Kwa, Al Fasol-lol-ahmed - Lap Top, Prat Wu (79. Umchog), Ohm Lou

Pobučí: Medvídek - Rákosník, L. Čajník, Guma, Pracháč - Crawley, M. Aňátko, Křídlo (86. Pískle) - Tomas, Přeslička (67. Hůlka) , Brouzdal (57. H. Aňátko)

V Akyabu od rána pršelo a hřiště bylo hodně podmáčené. Výkon obou týmů tak zejména v prvním poločase odpovídal stavu plochy. Nebylo se prakticky na co dívat. Hráčům uskakoval míč a vidět povedenou kombinaci bylo jako spatřit v lese bílého nosorožce. Nakopávané míče končily většinou mimo určený cíl, přesto jeden z nich vedl ke změně skóre. Myo Do poslal dlouhý pas až do malého vápna, kde si ale Medvídek nerozuměl s Gumou, který svého brankáře s míčem v ruce poslal k zemi. Medvídek míč neudržel a číhající Lap Top měl snadnou práci poslat náčiní do sítě. Také ve druhé půli to byl většinou boj plný nepřesností i komických situací. V 56. minutě si málem dal vlastní gól Po Srath, když poslal malou domů Ehm Suovi. Ten ale podklouzl a míč minul - naštěstí pro domácí se odrazil od tyče. Dobíhající Brouzdal pak ve skluzu nejen míč minul, ale narazil do tyče a otřesen musel střídat. Teprve v závěru se skóre pohnulo. A postarali se o to hosté, kteří do té doby Ehm Sua neohrozili. Nejprve předvedl úžasný slalom střídající Hynek Aňátko, který obešel vše včetně gólmana a vyrovnal, o pět minut později pak po centru Hůlky napřáhl Křídlo a míč zasáhl takovou falší, že ten doplachtil za záda překvapeného Ehm Su. Domácí v závěru vrhli vše do útoku a v poslední minutě vydoloval důrazný So Hak Luen Pak míč z bažiny před Medvídkem a dotlačil jej do sítě.

 

Vzhledem k mimořádné situaci se soupiskami podává sekce Západní zóny návrh, aby se ve zbývajících zápasech letošního ročníku Poháru FIFAC smazaly všechny obdržené žluté karty a zrušily tresty za dvě žluté karty. Toto pravidlo bude platit do konce ročníku 2017 - 2018. Od příští sezóny se vrátíme k původním pravidlům.

Východní zóna na svém mimořádném zasedání návrh podpořila a jednomyslně odsouhlasila.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery