Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2017 - 2018

Odvety čtvrtfinále

publikováno 17.04.2018

Ze čtyř odvetných čtvrtfinálových zápasů se polovina hrála na Andamanech. Ze tří andamanských zástupců mohli postoupit pouze dva, nakonec postoupil jediný - Nachuge Typhoons. To si poradilo s obhájcem trofeje Port Blair Uppers i na jeho půdě a poměrně nečekaně slaví podruhé za sebou postup do semifinále. Těžký úkol měl třetí andamanský zástupce Eleven Shooters, když musel proti Pekařovu dotahovat třígólovou ztrátu. Nakonec nechybělo mnoho, přesto moravský celek poněkud oslaben střevními potížemi postupový výsledek vybojoval. Také zbylé dva týmy z Moravy si se svými soupeři poradily a tak v semifinále bude mít Morava poprvé v historii kompletní zastoupení tří mužstev. Vikantice ve svazijské Mahambě předvedly vynikající výkon a svého soupeř doslava smetly. Už v poločase Vikantičtí vedli o tři branky a nepolevili ani po přestávce, kdy přidali další dva góly. Pobučí ale mělo namále. V utkání s Akyabem se nedařilo zejména v útoku a dlouho se zdálo, že dál půjde Akyab. Až v závěru šťastný gól Čajníka znamenal postup díky většímu počtu branek na hřišti soupeře.

 

Port Blair Uppers - Nachuge Typhoons  1:3 (0:2)

  7. Kottamalupattna (Kamdesh) 0:1
  29. S. Manore (Uppatlaney) 0:2
39. Hullock ŽK  
  65. Jaraberu (A. Manore) 0:3
65. Digo-digo ŽK  
72. Netutakkaam (Mangotree) 1:3  

Rozhodčí Min Hya (BIR) /0/, 1507 diváků. Hráno 12. 4. v Port Blair. První zápas 2:4, postupuje Nachuge Typhoons.

Uppers: Seru - Nakhanalsishkrmla (46. Netutakkaam), Digo-digo, Trichupandraswamy, Tirakuleny - Jannananah (79.Tirukupakarnasi), Brindaprndra, Jigme - Hullock (46. Bridrivahaddi), Mangotree, Swi Nya

Nachuge: Ratnaparna - Kottamalupattna, Dorong, Remaly, S. Manore (78. Rajarapundri) - Kamdesh (83. Nandesh), Wu Hnja Ja, K. Manore - Uppatlaney, Jaraberu (69. N. Manore), A. Manore

Domácí nastoupili jen s tříčlennou obranou a posílenou záložní řadou, ale už v 7. minutě se ukázalo, že tato varianta není mužstvu až tak vlastní. Jinak by hráči nenechali lehce proniknout pravého obránce Kottamalupattnu, který si míč navedl do výhodné pozice a přesnou ranou do horního rohu branky prokázal, že patří právem mezi nejlepší andamanské střelce z větší vzdálenosti. Seru byl bez šance. Domácím inkasovaná branka moc nepomohla, nadále hráli nepřesně a bez patřičného důrazu, a tak pro soupeře nebylo problémem kontrolovat vedení. Navíc po půlhodině hry naskočil na centr Uppatlaneye špatně bráněný Sanjit Manore a Seru lovil míč ze sítě podruhé. Domácím se nedařilo. Hullock na hrotu se prakticky nedostal k míči a jen se rozčiloval a mával kolem sebe rukama. Před koncem poločasu vzteky zakopl míč až přes silnici do pralesa a po právu inkasoval žlutou kartu. Do druhého poločasu už ho trenéři raději nepostavili a příležitost dostal poprvé Bridrihavaddi, navíc místo obránce Nakhanalsishkrmly nastoupil další útočník Netutakkaam a Uppers začali hrát vabank. Nicméně soupeř nadále dobře bránil a vyrážel do otevřené obrany. Seru v brance hrál prakticky na pozici posledního obránce a několikrát díky dobrému čtení hry zabránil další brance. Po hodině hry ale vysunul Kamdesh rychlého Jaraberu, který si se Seru poradil a po kličce do prázdné branky skóroval potřetí. Domácí pak už jen stačili snížit Netutakkaamem a po loňském triumfu tak končí už v semifinále.

Eleven Shooters - Baník Pekařov  3:1 (1:1)

10. Mukeshwan 1:0  
  23. Urvalý (B. Votruba) 1:1
55. Utnaprasiknarane (Soswatri) 2:1  
64. Taipchung (Uchchiprasane) 3:1  
  64. Martin Kaňák ŽK
  64. B. Votruba ŽK
  65. Ovesný ŽK

Rozhodčí Kanoor (MDI) /0/, 1315 diváků. Hráno 13. 4. v Port Blair. První zápas 1:4, postupuje Baník Pekařov.

Shooters: Prdivadira - Mukeshwan, Utnaprasiknarane, Uchchiprasane, Shahasrabuddhe - Jejego, Oody (84. Komdapochchuni), Soswatri - Taipchung, Hathi (79. Utnekoosy), Kali (46. Tirupachchundraswaram)

Pekařov: Jančuška - Ovesný, Prášilík, Mazanyamba, K. Votruba - Vazoň, Horký, Martin Kaňák (88. Mahawatak) - Urvalý (81. Nosek), Skočdorži, B. Votruba (66. Marek Kaňák)

Některé hráče Pekařova po dlouhé cestě a nezvyklé stravě postihly střevní potíže, a tak trenéři nemohli nasadit tradiční sestavu. Na celý zápas se necítily opory Marek Kaňák, Mahawatak ani Skočbaba, naštěstí do zadních řad nebylo potřeba zasahovat. Shooters ucítili šanci a od začátku se usadili před Jančuškovou brankou. Výsledkem tlaku byl vedoucí gól Mukeshwana po deseti minutách, tím však nápor domácích skončil. Inkasovaná branka na pekařovské zapůsobila jako Imodium a najednou jich bylo plné hřiště. Domácí propadali ve středu pole a Prdivadira se na svoje spoluhráče několikrát hodně zlobil. Nejvíce v 23. minutě, kdy B. Votruba našel ideálně neobsazeného Urvalého, který s přehledem vyrovnal. Shooters jakoby opět upadli do herní mizérie domácí ligy, nebyli schopni vymyslet akci, která by Jančušku ohrozila, naopak jakési šance na postup stále držel Prdivadira, který podal jeden ze svých lepších výkonů. Vychytal dvě velké šance s chutí hrajícího Urvalého a po bombě Vazoně mu pomohlo břevno. Do druhé půle poslal domácí trenér místo Kaliho zkušeného Tirupachchundraswarama, který hru uklidnil a Shooters si opět dokázali vytvořit převahu. V 55. minutě využili domácí situace, kdy hosté hráli o desíti, když si Prášilík odskočil vyměnit posrané trenýrky, a Utnaprasiknarane přesnou hlavičkou opět poslal Shooters do vedení. A když o deset minut později Taipchung konečně využil jednu z několika šancí a zvýšil už na 3:1, zdálo se, že domácí nejsou bez šance. Hráčům Pekařova v dusném počasí ubývaly síly a prakticky jen bránili a zdržovali hru i za cenu žlutých karet. V 66. minutě si řekl o střídání vyčerpaný Bedřich Votruba a na hřiště musel Marek Kaňák. Jeho zkušenosti však mužstvu pomohly a Pekařov statečně odolával. Pět minut před koncem měl velkou příležitost poslat zápas do prodloužení Taipchung, ale sikkimský veterán zahodil další tutovku, když netrefil poloodkrytou branku. Pekařov nakonec se štěstím postupové vedení uhájil a může se těšit na semifinále.

Mahamba Stars - Nova Vikantice 0:5 (0:3)

  2. Kopřivňák 0:1
  27. Masálek 0:2
  37. Dvořáček (Hrozný) 0:3
  57. Točník (Masálek) 0:4
  77. Točník (Kundera) 0:5

Rozhodčí Pandriassa (MRI)  /0/, 1079 diváků. Hráno 13. 4. v Mahambě. První zápas 1:3, postupuje Nova Vikantice.

Mahamba: Wagula (46. Nzimane) - Dubleyt, Madla, M. Mbweha, Kariguri (46. Wada) - Titlah, Siladze, Mhlamene - Brady, Nuwatsiname, Wadoo (77. T. Mbweha)

Vikantice: Přibyl - Kopřivňák, Dvořáček, Petřík, Kundera - Pradi, Vosel (88. Fadrhonc), Porto (70. Amálka) - Masálek, Točník, Hrozný

Zápas začaly Vikantice ve velkém stylu. Po minutě se míče ujal pravý obránce Kopřivňák, prošel skoro celým hřištěm a nekompromisně překonal Wagulu. I nadále měli hosté výraznou převahu, hrálo se prakticky stále na polovině domácích a bylo jen otázkou času, kdy padnou další góly. Po několika zahozených tutovkách skoroval Masálek, který obral o míč váhajícího Wagulu a poslal míč do prázdné branky. Pak Hrozný poslal přesný centr na hlavu nabíhajícího Dvořáčka a skore se měnilo potřetí. Nejistý Wagula ve snaze zavránit gólu si narazil bok o brankovou tyč, poločas sice dochytal, ale po změně stran jej vystřídal Nzimane. Toho brzy překonal Točník, který překvapivě dostal přednost před Kovaříkem. Nzimane se ale pak rozchytal a zlikvidoval několik gólových střel. Kapituloval až v 77. minutě, kdy jej opět překonal Točník. Tento hráč si svým výkonem důrazně řekl o místo v základní sestavě Vikantic. Závěr zápasu už byl poklidný. Vikantičtí kontrolovali hru, domácím míč příliš nepůjčovali, a když už se někdo z Mahamby dostal k míči, brzy o něj přišel díky důrazné hře obrany. Zasloužený postup na konci ocenili i domácí diváci, kteří vyprovodili Vikantické do kabin potleskem.

 

SK Pobučí - Akyab Sailors 1:1 (0:1)

  41. Myo Do 0:1
84. L. Čajník (Přeslička) 1:1  

Rozhodčí Ebony (BER)  /0/, 666 diváků. Hráno 14. 4. v Pobučí. První zápas 2:2, postupuje SK Pobučí.

Pobučí: Medvídek - Rákosník, Čajník, Guma, Pracháč - Crawley, M. Aňátko (84. Pískle), H. Aňátko (63. Přeslička) - Tomas, Hůlka, Brouzdal (70. Zedníček)

Akyab: Ehm Su - Myo Do, So Hak Luen Pak, Po Srath, Su Do Kchu (66. A Kchun Kya) - Ma Do Kchan, Jo Thaut, Ohm Lou - Lap Top, Umchog (75. Al Fasol-lol-ahmed), Kyo Kwa (83. Li Su Dion)

Od začátku se hrálo hodně opatrně. Domácí si byli vědomi, že i remíza jim může stačil k postupu, hosté  spoléhali na obranu a pokusy o brejky. Obrany však v obou týmech převyšovaly útok, diváci tak viděli spíš boj ve středu hřiště. Postupně si mírnou převahu vypracoval Akyab, ale jejich snaha končila většinou před pokutovým územím domácích. Až v závěru poločasu se dopustil chyby v rozehrávce Guma, míč získal Myo Do, který potáhl svou akci až k hranici vápna a opřel se do míče takovou razancí, že Medvídek se probudil ze zimního spánku až když míč napnul síť. Druhý poločas nepřinesl dlouho nic nového, jen se o něco víc hrálo na polovině Akyabu. Z mírné převahy však nedokázali domácí vytěžit nic víc, než nesmělé pokusy zdálky, kterým navíc chyběla přesnost. Jedině rána střídajícího Přesličky směřovala do branky, ale Ehm Su byl připravený a míč v pohodě stáhl do rukavic. Blížil se závěr, netrpěliví domácí fanoušci se dožadovali gólu, někteří už začali odcházet. Ale přišla 84. minuta, nešťastné uklouznutí Po Sratha, které využil Přeslička. Počkal si, až mu naběhne Čajník, který se trefil víc než šťastně - míč po falši skončil na tyči, od ní se odrazli na záda Ehm Su a skončil v brance. V závěru už domácí nepřipustili soupeře k ničemu a vybojovali postup, který je víc šťastný, než zasloužený.  Morava bude tedy mít v semifinále tři zástupce. které doplní andamanský Nachuge Typhoons.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz