Úvod » Fotbal » Pohár FIFAC 2017 - 2018

Odvety semifinále

publikováno 14.05.2018 (aktualizováno 16.05.2018)

V loňském roce dominovaly celky z Andaman, letos ovládla Pohár FIFAC Morava. Rozhodl o tom odvetný zápas mezi andamanským Nachuge a Pekařovem, který domácí po slibném vítězství na Moravě nezvládli a po vysoké porážce přenechali finálovou účast Pekařovu. Druhým finalistou se stal poněkud nečekaně tým SK Pobučí. Po remíze v Pobučí se spíš očekávalo, že v domácím prostředí si Vikantice postup nenechají ujít. Avšak ve Vikanticích se zrodil navlas stejný výsledek jako v Nachuge a do finále se tak probojoval tým z Pobučí, v aktuální ligové tabulce druhý.

 

Nachuge Typhoons - Baník Pekařov  0:4 (0:2)

  11. Urvalý (Skočdorži) 0:1
11. Kottamalupattna ŽK  
12. Kamdesh ŽK  
  32. Urvalý 0:2
  55. Skočdorži (Skočbaba) 0:3
  59. Nosek (Vazoň) 0:4

Rozhodčí Drukpal (BHU) /1/, 337 diváků. Hráno 10. 5. v Nachuge. První zápas 4:2, postupuje Baník Pekařov.

Nachuge: Ratnaparna - Kottamalupattna (79. Nandesh), Dorong, Uddapravinandra, S. Manore - Kamdesh, Wu Hnja Ja, K. Manore (55. N. Manore) - Uppatlaney (46. Jaraberu), Divindaloo, A. Manore

Pekařov: Jančuška - Ovesný, Nosek, Mazanyamba (89. Prášilík), K. Votruba - Vazoň, Mahawatak (82. Horký), Martin Kaňák - Urvalý, Skočdorži, Skočbaba (75. Marek Kaňák)

Pekařovští se na druhý zájezd na Andamany během necelého měsíce připravili mnohem důkladněji. S výpravou cestoval i kuchař, aby se mužstvo vyhnulo zdravotním potížím, a tak moravský tým mohl vrtulníkem z Port Blairu přicestovat na Malý Andaman v plné síle. Trenéři zvolili ofenzivní taktiku a od začátku nasadili tři útočníky. A už po deseti minutách se hostující hráči poprvé radovali. Urvalý si narazil se Skočdoržim a prošel ztuhlou domácí obranou až před Ratnaparnu, který na jeho střelu k tyči nestačil reagovat. Domácí znervózněli a začali dělat chyby v rozehrávce. Zejména proto, že Pekařov hrál mnohem aktivněji, včas napadal rozehru domácích a nutil soupeře odehrávat míč pod tlakem. Rodily se i šance. Zejména Urvalý na hřišti řádil jako neurvalý a během dvaceti minut spálil dvě další velké šance. Domácí hráli špatně a jen díky zákrokům Ratnaparny drželi půl hodiny stav 0:1, pak se však Urvalý protáhl kolem Uddapravinandry a přidal druhý gól. Pekařovu tak chyběla jediná trefa k postupu, a té se hosté dočkali po deseti minutách druhé půle. Tentokrát se podařila pěkná kombinační akce dvou "Skoč" a Skočdorži po zpětné přihrávce Skočbaby zvyšoval už na 3:0. Ani tento stav domácí nevyburcoval k zlepšenému výkonu, naopak po hodině hry si naběhl Nosek na centr Vazoně a hlavou překonal Ratnaparnu počtvrté. Teprve pak se hra opticky vyrovnala, ale akce domácích postrádaly přesnost a rychlost. Pekařovští už měli nahráno a nikam nespěchali, jen kontrolovali hru. Tempo pochopitelně v dusném podvečeru upadlo, a tak se jen dohrávalo, protože domácí nebyli schopni vymyslit zhola nic, čím by ohrozili soupeřovu branku. Pekařov postoupil naprosto zaslouženě, Naopak Nachuge podalo nejslabší výkon v letošním ročníku a špatnou formu z ligy si tentokrát přeneslo i do Poháru FIFAC. Finále se tak po dohodě se zástupci Západní zóny odehraje v sanmarinském Serravalle.

 

Nova Vikantice - SK Pobučí 0:4 (0:2)

  30. Tomas 0:1
  34. Tomas (Brouzdal) 0:2
  61. Tomas 0:3
  72. Guma (Hůlka) 0:4

Rozhodčí Gawali (LES)  /0/, 830 diváků. Hráno 12. 5. ve Vikanticích. První zápas 1:1, postupuje SK Pobučí.

Vikantice: Přibyl - Kopřivňák, Dvořáček, Petřík, Kundera (46. Masař) - Pradi, Vosel, Porto (61. Amálka) - Masálek, Kovařík, Hrozný (72. Puč)

Pobučí: Medvídek - Rákosník, Čajník, Guma, Pracháč (77. Křídlo) - Crawley (82. Pískle), M. Aňátko, H. Aňátko - Tomas (78. Vostrý), Hůlka, Brouzdal

První minuty probíhaly poněkud opatrně, jakoby obě mužstva čekala, s čím přijde soupeř. Opatrnost byla nejmarkantněji vidět na hře domácího týmu, který jakoby si byl vědom, že i remíza 0:0 k postupu stačí. Z oboustranné letargie vytrhl všechny pokus Tomase, který několika kličkami pronikl před Přibyla a jen těsně minul. Od té chvíle to byli hosté, kteří začali hrát aktivněji a začali se dostávat i do nadějných příležitostí. Většinu akcí táhl neúnavný svazijský reprezentant Tomas, který akce rozehrával a dostával se i do zakončení. Přibyl musel vytáhnout několik zákroků, ale ve 30. minutě nestačil na Tomasovu dorážku po střele, kterou obrana jen zablokovala a míč se vrátil přímo na nohu Tomase. Tomas byl i nadále při chuti a o chvíli později zužitkoval chytrý centr Brouzdala ke druhé brance. To už bylo pro domácí nepřízivé, ale stále se nemohli probudit z letargie a poločas dohráli na vlastní polovině. Ani poločasové střídání Kundery za zkušeného Masaře nepomohlo, Tomas se po čtvrthodině opět prosadil a zkompletoval hattrik. Pobučí bylo v těchto chvílích jasným pánem situace a nepomohlo ani další střídání. Průnik Hůlky se nepodařilo nikomu zastavit, Hůlka našel nabíhajícího Gumu a ten přízemní střelou stanovil konečný výsledek. Pak si šel odpočinout i nejlepší hráč zápasu Tomas a zbytek utkání se už jen v poklidu dohrával. Pobučí se tak může těšit na finále. V Serravalle by se mělo hrát 7. června a nominován bude zřejmě některý z domácích sudích, pravděpodobně zkušený Pasqualini.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz