Úvod » Fotbal » MS 2022 Guam

Osmička postupujících je kompletní - los rozhodl o programu

publikováno 03.03.2022

Na přelomu listopadu a prosince se v posledním kole kvalifikace rozhodlo o posledních účastnících letošního MS, které pořádá Guam. Ve skupině A Sikkim zdolal Andamany v boji o druhé místo 3:1 a díky 10 bodům, což je nejvíce z týmů na druhých místech, si zajistil postup. Morava zakončila kvalifikaci remízou na Vanuatu 1:1 a bez porážky vyhrála skupinu. Ve skupině B Lesotho zdolalo Guadeloupe 2:1 a vyhrálo skupinu s 12 body. V několikrát odloženém zápase na Špicberkách domácí tým porazil Maledivy 2:0 v krutých mrazivých podmínkách. Zápas už o ničem nerozhodoval, Maledivci věděli, že na druhém místě budou mít lepší skore, než Kiribati ve skupině C a Mauritius ve skupině D získá o bod méně. Proto zápas protrpěli i v citelném mrazu a porážka jim nijak neuškodila. A nějaké to nachlazení se také vyléčilo. Ve skupině C Svazijci remizovali v Nauru 1:1 a bez porážky vyhráli skupinu. Druhé místo získal tým Kiribati, který vyhrál na půdě Bermud hladce 4:0. Horší skore ve srovnání s Maledivami ale rozhodlo, že Kiribaťané se na šampionát nepodívají. Ve skupině D bylo jasné, že postoupí Bhútán jako jediný. Bhútánci zakončili boje ve skupině hladkým vítězstvím se San Marinem 4:1. Mauritius se po vysoké výhře 6:2 s Aljaškou dostal na druhé místo, ale měl ze všech druhých týmů nejméně bodů.

A jak tedy dopadl los? Sikkim si opět zahraje s Moravou, Lesotho se Svazijskem, k vidění budou i další zajímavé zápasy.

Skupina A:  Bhútán (A), Guam (A), Lesotho (B), Svazijsko (B)

Skupina B:  Sikkim (A), Barma (A), Morava (B), Maledivy (B)

Mistrovství začne v neděli 12. června zápasy Svazijsko - Lesotho a Bhútán - Guam. O den později budou hrát Maledivy - Morava a Sikkim - Barma. Turnaj zakončí v neděli 26. června finálový zápas.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz